Nyhet från VLT

Från VLT, publicerat 21 april 2010

 

Du kan också läsa nyheten här.

Taxibilar från Västerås

får hämta i Tyskland

Taxibilar från Västerås korsar just nu Europa. I dag är en bil från bolaget Taxi Star på väg att hämta två västeråsare i München.

 

Relaterat

Bakgrunden är naturligtvis flygproblemen i samband med askregnet från Island. Mängder av västeråsare är fast ute i världen, samtidigt som många resenärer sitter fast i Västerås.

VLT nådde Taxis Stars chaufför Muhammad ”Simon” Shakoor nere i Tyskland.

– Ja, jag kommer fram till München om en timma. Där ska jag hämta två man som suttit fast och inte kunnat flyga. Det är en lång resa, lite jobbig, men kul.

Han är inte ensam i bilen. Taxibolaget skickade med två förare, som kan köra i skift. Resan tar 32 timmar tur och retur.

Det är ett företag som betalar. Resan från München till Västerås kostar nämligen 20 000 kronor. För taxiförarna betyder det hårt arbete, men också bra inkomster.

Detta är inte den enda långväga reasan för taxibilar från Västerås. Bara inom Taxi Star, ett av Västerås lite större bolag med 12 bilar, har man skickat taxi till en rad länder, som Holland och Norge.

Den mest långväga resan återstår dock. En delegation från Syrien besökte ABB i Västerås och ska nu hem. ABB och Taxi Star förhandlade igår om priset.

Några språkproblem på vägen mot och från Syrien lär det dock inte bli. Taxibolagts förare behärskar allt från engelska och arabiska till turkiska och kurdiska.